Chiar si la o analiza sumara, se constata ca umanitatea se confrunta in prezent cu o situatie mai dificila ca niciodata in vreo alta perioada a istoriei sale. Exista crize acute, in mai toate domeniile vietii sociale, economice, politice, culturale etc. Generatiei actuale ii revine o mare responsabilitate in modul cum abordeaza solutionarea acestor situatii adeseori dramatice, pentru ca miza acestei solutionari devine din ce in ce mai mult insasi existenta noastra ca civilizatie. Este necesar sa ne intrebam cat mai serios daca drumul pe care mergem este intr-adevar cel bun. A continua, din inertie, sa mergem in acelasi mod, acceptand cu pasivitate unele directii care sunt in mod evident gresite, ar putea constitui o grava inconstienta, pe care o vom plati scump.

Un exemplu care ar trebui sa ne dea de gandit in acest sens este asa-zisa: „lupta pentru pace”. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial au existat sute de conflicte armate, mai multe decat in orice alta perioada precedenta. Foarte multe din aceste conflicte, in special in ultima perioada, au fost declansate de ideea de a obtine pacea prin razboi, ba chiar prin strategia „atacului preventiv”. Aceste razboaie, insa, au lasat in urma lor, in zonele unde s-au desfasurat, doar rani adanci, mari tensiuni si multa suferinta. In ciuda tuturor masurilor de securitate si supraveghere care au fost luate, societatea actuala pare sa fie departe de implinirea dezideratului de pace.

Este nevoie de o noua mentalitate, de o cat mai rapida reorientare a constiintei, care sa cuprinda un numar cat mai mare de oameni. Este necesar sa intelegem ca nu suntem separati unii de ceilalti, ci constituim in esenta o Unitate si ca destinul acestei unitati depinde de fiecare dintre noi. Ceea ce ne separa este tocmai lipsa constientizarii acestei unitati.

In sustinerea importantei si valorii participarii unitare a oamenilor la imbunatatirea lumii in care traim, exista o serie de descoperiri semnificative ale stiintei moderne, care, deloc intamplator, confirma anumite principii fundamentale ce au fost consemnate in traditiile spirituale cu mult timp in urma. Ne putem raporta aici la toate traditiile spirituale autentice ale umanitatii care, dincolo de diferentele lor specifice, contin elemente directoare comune. Aceasta confluenta a stiintei moderne cu unele stiinte spirituale stravechi ii poate surprinde pe cei care considera ca nivelul stiintific al societatii noastre reprezinta o culme ce a depasit cu mult tot ceea ce a cunoscut vreodata omenirea. Din acest punct de vedere insa, este bine sa nu subapreciem faptul ca pentru stiinta si, in general, pentru societatea actuala exista inca multe enigme neelucidate in ceea ce priveste anumite realizari la care au ajuns oamenii din trecutul indepartat al omenirii. Un exemplu in acest sens il constituie existenta piramidei lui Keops, din Egipt, care ramane inca o mare necunoscuta pentru cercetatorii din zilele noastre. Pentru a ne referi doar la un singur aspect, este foarte greu de explicat astazi cum a fost transportata fundatia de roca a piramidei, care este mono-bloc, are o adancime de zeci de metri si o greutate de sute de tone.

Stiinta moderna redescopera valori spirituale stravechi

Vom prezenta in continuare cateva aspecte ale unor descoperiri stiintifice recente, urmarind sa evidentiem in special potentialul deosebit de mare pe care il are fiecare fiinta umana si mai ales efectul de forta uriasa ce poate surveni in urma unei angrenari unitare constiente, orientata benefic. Ideea fundamentala de care trebuie sa tinem seama este aceea ca substratul materiei este energia, iar substratul energiei este constiinta. Prin urmare, daca fiecare dintre noi ne trezim cat mai repede constiinta, vom putea transforma si influenta rapid in mod benefic intreaga lume in care traim. Este aproape unanim acceptat stiintific faptul ca omul contemporan isi foloseste de obicei aproximativ 5% din potentialul sau cerebral.

Aceasta ne arata, printre altele, faptul ca omul nu se cunoaste pe el insusi. Exista numeroase capacitati psihice, strict autentificate, ce nu pot fi explicate de stiinta moderna si tocmai de aceea ele sunt numite „paranormale”. Aceste manifestari au fost asistate, observate, analizate, descrise si chiar filmate in zeci de mii de cazuri documentate. Pentru a aminti doar cateva dintre ele, putem mentiona: telepatia, psihokinezia, mersul pe jar incins, clarviziunea, premonitia, levitatia etc. Dincolo de aspectul lor senzational, aceste puteri psihice ne indica faptul ca, in mod evident, omul este mult mai mult decat crede ca este si ca aceste capacitati sunt posibile pentru oricine stie cum sa le acceseze in propria sa fiinta.

Traditiile spirituale sustin, majoritatea dintre ele, ca a te cunoaste pe tine insuti asa cum esti cu adevarat, in totalitatea fiintei tale, inseamna sa cunosti tot ceea ce exista in intregul univers. „Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste astfel Universul cu toate tainele sale!”, sta scris pe frontonul templului de la Delhi Baoli. Punand mai mult accentul pe cunoasterea interioara, stiintele spirituale stravechi au ajuns la concluzia ca acesta este singura modalitate de a ne desavarsi ca fiinte umane, ajungand in felul acesta sa intelegem cu adevarat sensul existentei lumii in care traim.

Fara a minimaliza realizarile civilizatiei moderne, trebuie sa recunoastem ca majoritatea oamenilor societatii actuale este mai preocupata sa „cucereasca” tot mai mult in exterior (in plan tehnologic, economic, politic, militar, stiintific etc.), nefiind dispusa aproape deloc sa-si sondeze dimensiunile interioare tainice ale Fiintei, pentru a descoperi astfel potentialitatile infinite cu care a fost inzestrata. Astfel, omenirea a ajuns in situatia in care, dupa atatia ani de cercetari si descoperiri extraordinare, sa nu stie inca in mod clar de ce este afectata de atatea boli, multe dintre ele fiind inca nevindecabile sau de ce este marcata de crize nationale si mondiale din ce in ce mai complexe. Desi poate parea prea simplu, ar trebui sa realizam cu totii ca o orientare mai atenta a fiecaruia dintre noi asupra propriei fiinte este singura modalitate reala de a rezolva cat mai repede si mai bine dificultatile de tot felul cu care se confrunta actualmente societatea moderna.

Un exemplu ilustrativ in aceasta directie, in care modul de abordare este esential, este domeniul medical. Cercetarile din ultima perioada au aratat ca vindecarea unui bolnav nu tine doar de remediul strict exterior care i se aplica, ci ca ea depinde, intr-o foarte mare masura, de atitudinea interioara a acestuia. Majoritatea bolilor isi au originea in planul psiho-mental, ca urmare a erorilor de atitudine care au devenit in timp obisnuinte rele si s-a constatat ca insanatosirea se produce intotdeauna direct proportional cu participarea psihica a bolnavului la propria sa vindecare. Fundamentul complexelor mecanisme psiho-somatice care se declanseaza este exact starea de convingere si credinta in faptul ca vindecarea va apare, asa cum se produce si in cazul „efectului Placebo” sau in cazul vindecarilor miraculoase.

Factorul psihic este o cauza formatoare a starii noastre de sanatate sau de boala. Pentru fiecare dintre noi, mentinerea unui anumit mod de a gandi determina in timp fie imbolnavirea, fie vindecarea. Astfel, s-a constatat ca stresul, tensiunile, nefericirea, ura, precum si alte asemenea emotii psihice negative, induc in timp boli grave, cum ar fi cancerul, bolile digestive, bolile cardio-vasculare etc. Pe cealalta parte fericirea, umorul, iubirea, speranta, emotiile pozitive in general sunt „medicamentele” cele mai eficiente, ele avand capacitatea de a reda sanatatea chiar si in cazuri considerate de medici incurabile.

Starile si energiile se impregneaza in trupul nostru prin intermediul apei din care suntem constituiti in proportie de 70-80%

Foarte multi oameni se lasa purtati in mod pasiv de gandurile si influentele mentale de care sunt inconjurati (si pe care le receptioneaza). Prin urmare, starile lor sunt fluctuante si lipsite de o orientare clara. Angrenata intr-un mod activ, constient si focalizat, puterea psihica si mentala pe care o poate manifesta un om devine astfel o forta impresionanta si cat se poate de concreta. Este foarte important sa constientizam faptul ca aceste fenomene nu se produc doar in anumite cazuri mai mult sau mai putin senzationale, ci dimpotriva, puterea mintii actioneaza, intr-o masura mai mare sau mai mica, la fiecare dintre noi. Acest adevar a fost obiectivat intr-un mod 

revolutionar de catre savantul japonez Massaro Emoto prin intermediul studiilor sale asupra apei. Folosind apa ca mediu receptor, s-a constatat ca aceasta este impregnata – si formeaza apoi micro-cristale diferite atunci cand este inghetata – in functie de gandurile si starile oamenilor. Gandurile pozitive (de iubire, bunatate, optimism, multumire etc.) au o influenta care genereaza o cristalizare frumoasa, echilibrata si armonioasa, precum si o imbunatatire a calitatii generale a apei respective. Dimpotriva, gandurile negative (de ura, indiferenta, rautate, pesimism, vulgaritate etc.) deformeaza structurile micro-cristalelor de apa, apa cristalizand in forme hidoase, dizarmonioase. Se poate astfel constata ca influenta gandirii este puternica si obiectiva si nu trebuie deloc neglijata.Apa, cel mai raspandit element de pe planeta noastra, din care este alcatuit si corpul uman in proportie de aprox. 80%, s-a dovedit receptiva si la influentele muzicii, obiectivandu-se astfel raportul dintre tipul de muzica folosit si efectul (armonizator sau, la polul opus, perturbator) al acesteia. Cercetarile au aratat ca efectele ritmurilor si frecventelor muzicii sunt aceleasi, atat la nivel molecular, cat si la nivelul de reactie al plantelor, animalelor sau oamenilor, avand consonante chiar cu anumite frecvente planetare. In cazul oamenilor, frecventele sonore ale muzicii au generat anumite stari psihice specifice, care au putut fi evidentiate destul de precis prin intermediul undelor cerebrale inregistrate de un electroencefalograf. De fapt, toate corpurile si fenomenele, de la particulele sub-atomice la gaurile negre din spatiul cosmic, au o manifestare sonora asociata si care poate fi obiectivata prin frecvente specifice de vibratie, aflate intre ele in corelatii armonice. Analogic vorbind, toate corpurile micro si macroscopice au forme si dimensiuni ce se afla in raporturi sau proportii care nu sunt aleatorii, ci pot fi descrise de legi ale unor serii de frecvente armonice.

Aceste frecvente armonice comune pe toate nivelurile indica faptul ca tot ceea ce exista este „acordat” intr-un mod unitar si coerent la ritmuri si frecvente rezonante universale. Aceste descoperiri confirma, daca mai era nevoie, anumite afirmatii ale traditiilor spirituale planetare, care afirma ca in univers totul este vibratie, totul fiind o desfasurare ordonata de energie. Intelegem astfel ca fiinta umana este permanent influentata de vaste campuri energetice rezonante. In acest sens sunt relevante studiile si descoperirile biologului Rupert Sheldrake, care afirma ca realitatea este structurata si ierarhizata prin intermediul unor asa-numite „campuri morfogenetice” specifice, care sunt responsabile pentru forma si organizarea caracteristica a sistemelor de la fiecare nivel de complexitate. Aceste campuri comanda sistemele cu care sunt asociate prin influentarea evenimentelor care, dintr-un punct de vedere energetic, se dovedesc a fi nedeterminate sau probabilistice.

Campurile morfogenetice: legatura dintre individ si colectivitate

Rupert Sheldrake demonstreaza prin experimentele sale ca structurile sistemelor anterioare influenteaza sistemele similare ulterioare intr-un mod cumulativ, actionand atat trans-spatial, cat si trans-temporal. In experimentele sale, Sheldrake arata, de exemplu, ca daca un singur individ invata un nou model de comportament, atunci orice individ similar, va avea ulterior tendinta de a invata mult mai repede acelasi comportament. Cu cat numarul de indivizi care invata acel model comportamental este mai mare, cu atat mai usor devine pentru orice individ similar ulterior, sa asimileze modelul respectiv, intr-un mod spontan, fara sa fi invatat in mod explicit aceasta, chiar daca el se gaseste intr-un cu totul alt loc, chiar si la mare distanta. Aceste rezultate experimentale au o semnificatie deosebit

de importanta, deoarece ne indica intr-un mod foarte clar si direct faptul ca suntem intr-un anume mod interconectati unii cu altii, ca suntem o unitate ce este influentata de gandurile si modelele pe care fiecare dintre noi le promovam.

Tocmai de aceea este necesar sa devenim cat mai responsabili in ceea ce priveste aceste cauze-gand, ce se constituie in veritabile campuri energetice pe care fiecare dintre noi le genereaza. De altfel si genialul fizician Albert Einstein afirma in teoria sa privind campurile unificate ca forma si implicit consistenta materiala este creata de campul energetic. Orice particula, spunea Einstein, nu este decat o concentrare a continuumului energetic, o concentrare in spatiu-timp a campului director non-liniar, Campul Fundamental, denumit ulterior in fizica si „Energia punctului zero”. Alaturi de Einstein si un alt fizician genial, de origine romana, Nikola Tesla, afirma ca, la nivel uman, „organismul nostru exista ca o materializare din totalitatea nemarginita si invizibila a ordinii perfecte”.

Aceste afirmatii se afla in deplina concordanta cu cele ale traditiilor spirituale, care afirma ca manifestarea oricarui aspect particular se produce de la planul subtil catre planul concret, prin „coborare” succesiva din plan in plan. Metodele moderne de masurare si investigare au reusit chiar evidentierea asa-numitei „aure energetice” care inconjoara orice obiect sau fiinta si care nu este un produs al acestora, ci o cauza a lor. Astfel, fotografiile tip Kirlian au aratat, de exemplu, ca in situatia in care un fragment al unei frunze a fost taiat, aura energetica a frunzei a ramas totusi intreaga, actionand in continuare ca o sui-generis matrice energetica pentru forma fizica, in sensul regenerarii acesteia. Se poate evidentia de asemenea ca, daca in cazul unei plante aura energetica este influentata, atunci, fara nicio alta cauza de natura fizica, planta respectiva reactioneaza specific.

Legea rezonantei oculte opereaza infailibil in toate domeniile

Aceste influente de camp energetic sunt prezente la toate nivelurile, iar faptul deosebit de important este acela ca si mintea noastra opereaza prin rezonanta, avand la randul ei un substrat energetic de camp, unda, frecventa, ce poate produce efecte clar sesizabile, in functie de modul cum este orientata, atat in interiorul fiintei, cat si in afara acesteia. Astfel, este mult mai usor si mai plauzibil sa intelegem ca toate aceste fenomene de corelare si interactiune genereaza efecte complexe de rezonanta, care constituie apoi cauze pentru diferitele evenimente care survin.

Fenomenele de rezonanta mentala, angrenate constient de un grup suficient de mare de oameni care actioneaza la unison, sunt de o forta pe care putini o banuiesc. Au fost realizate experimente ce au demonstrat cu claritate ca prin generarea in acest mod a unui camp mental benefic intr-o anumita zona, evenimentele anti-sociale de exemplu, care au fost monitorizate in perioada respectiva, au inregistrat o scadere semnificativa.

Intr-un asemenea experiment, ce a avut loc la New York, intr-un experiment public propus de Miscarea Transcendentala, un grup de 15 practicanti ai unei discipline spirituale traditionale au realizat la unison, timp de 30 de zile, cate o ora pe zi, o anumita forma de meditatie, cu scopul de a crea o ambianta cat mai benefica la nivelul intregului New York. Autoritatile orasului au fost sesizate sa monitorizeze rata faptelor antisociale pe parcursul celor 30 zile cat a durat respectivul experiment. Rezultatele constatate au fost impresionante, acestea aratand ca de-a lungul celor 30 de zile numarul de accidente, furturi, agresiuni etc. a scazut semnificativ, iar dupa ce perioada experimentala s-a incheiat, acest numar a revenit la vechile valori, de dinaintea experimentului. Un alt caz, destul de mediatizat la vremea respectiva, care pune in evidenta puterea si eficienta uriasa a angrenarii mentale colective, este cel care s-a produs in timpul misiunii unei navete Apollo cand, in urma unei defectiuni, unul dintre modulele navetei urma sa se prabuseasca pe Pamant. Conform calculelor estimate, impactul urma sa aiba loc pe o zona de uscat, ceea ce ar fi provocat mari dezastre. Foarte rapid, prin intermediul mass-media, a fost lansat catre populatie un apel de concentrare mentala ferma asupra faptului ca impactul va avea loc in ocean. Si bineinteles, mentalizarea a functionat.

Sunt, de asemenea, cunoscute in toata lumea nenumaratele cazuri de vindecare spectaculoasa ce au aparut in urma unor sedinte de rugaciune colectiva. Prin rugaciunile pline de fervoare realizate la unison de participanti, vindecarile s-au produs intr-un mod care parea cu totul improbabil pentru medicina conventionala, ele fiind chiar asociate cu miracolul. Miracolul este insa doar manifestarea unor legi divine, pe care marea majoritate a oamenilor nu le intelege inca.

Fie ca stim sau nu aceasta, fie ca luam in considerare sau nu aceste lucruri, rezultatele obtinute demonstreaza ca aceste aspecte sunt foarte reale, concrete si chiar masurabile si ca ele de fapt se produc in permanenta. Prin constientizarea si aplicarea corecta a acestor legi fundamentale, prin educarea si orientarea unui numar cat mai mare de oameni in acest sens, starea de unitate a oamenilor ar putea deveni o cauza-formatoare decisiva pentru un climat de echilibru si fericire pe aceasta planeta, pentru fundamentarea unor relatii de pace si armonie in intreaga lume.

Principiul holografic ocult si principiul corespondentei

Una din cele mai profunde transformari pe care a inregistrat-o stiinta moderna este aceea ca fenomenele naturii si implicit fenomenele ce tin de structura intima a materiei sunt acum considerate ca fiind intercorelate. Ele nu mai pot fi concepute – pentru a avea o viziune cat mai fidela asupra realitatii – ca entitati izolate, ci numai ca parti ale intregului cosmic. In special studiile recente realizate in cadrul fizicii cuantice demonstreaza ca Universul este un Tot inseparabil, interdependent, unificat de conexiuni non-locale, al carui aspect fundamental il constituie tocmai aceasta proprietate de interconectare a partilor. Conform studiilor si descoperirilor realizate de cunoscutul fizician David Bohm, baza acestor conexiuni universale, non-locale, de tip sincronistic, o constituie ordinea inerenta

retelei cosmice de conexiuni. El numeste aceasta ordine „ordinea implicita” si arata ca ea este un atribut esential al structurii realitatii, aflandu-se dincolo de localizarile in timp si spatiu. Bohm face o analogie intre ordinea implicita si tehnica holografica, pornind de la acea proprietate a hologramei care face ca fiecare zona a sa sa contina intr-un anume fel intregul, aratand prin aceasta analogie ca Realitatea este structurata pe aceleasi principii, intregul fiind cuprins in fiecare dintre partile sale. Se confirma astfel un principiu spiritual fundamental, care afirma ca: „Partea este in Tot, iar Totul este in Parte”. O aplicatie cunoscuta a acestei realitati fundamentale si utilizata mai ales in medicinile traditionale este aceea ca toate organele corpului isi au cate un punct precis de corespondenta in alta parte a corpului (de exemplu la nivelul ochiului, urechii, talpii etc.)

Vechile scrieri ale stiintelor spirituale afirma: „Toate lucrurile isi afla esenta in dependenta mutuala; ele nu sunt nimic prin ele insele”, aratand de asemenea ca, fundamental, noi toti avem aceeasi natura esentiala cu intregul Univers: „Ceea ce este aici [in microcosmosul fiintei umane] este pretutindeni [in Macrocosmos – Univers]). Ceea ce nu este aici [in microcosmosul fiintei umane], nu este nicaieri [in Macrocosmos – Univers]).” Reflexia la nivel uman si social a acestui principiu este aceea ca, fiecare dintre noi, suntem intr-o foarte profunda legatura cu intreaga umanitate, fiind implicit influentati de aceasta, dar avand in acelasi timp si capacitatea potentiala de a o influenta. Tocmai de aceea este esential sa devenim cat mai responsabili vizavi de actiunile si chiar de gandurile noastre. Studiile mecanicii cuantice au ajuns la concluzia ca, in realitate, constiinta si materia sunt interdependente si corelate si ca toate observatiile noastre, modul cum percepem realitatea, sunt influentate si depind de sistemul nostru de masurare si referinta sau, altfel spus, de punctul nostru de vedere.

Daca vrei sa revolutionezi lumea, incepe cu tine insuti!

Este fundamental sa subliniem faptul ca orice transformare profunda a constiintei, atat individuala cat si colectiva, nu este posibila fara o transformare reala a calitatii trairii interioare a individului. Daca stiinta pe care dorim sa o aplicam ramane doar la un nivel de intelegere mental-teoretic, ea isi poate pierde orientarea constructiva, benefica, devenind o cale rapida de autodistrugere. „Stiinta fara constiinta este numai distrugere si ruina sufletului”, dupa cum afirma Francois Rabelais, realitate pe care istoria moderna o confirma cu prisosinta. Acest aspect a fost fara exceptie evidentiat de toate traditiile spirituale autentice ale omenirii, care puneau la baza oricarei transformari a constiintei o formare morala si etica, fara de care parcurgerea caii propriu-zise era considerata un non-sens. Puterea obtinuta prin respectiva stiinta spirituala nu era un scop in sine, ci doar un jalon al nivelului de armonizare cu aspectele universale. Pierderea eficientei in aplicarea stiintelor spirituale s-a produs atunci cand aceste aspecte nu au mai fost suficient sau deloc intelese. Principiile care au ramas cunoscute afirma insa ca cea mai mare forta este cea a echilibrului si a armoniei, a coerentei cu Totalitatea, cu Sensul fundamental care transpare in tot ceea ce exista.

A ne putea raporta si acorda ca traire interioara la armonia coerenta si unitara a universului, implica – potrivit principiilor spirituale – o participare cat mai completa a fiintei noastre, ce include si aspectul psiho-emotional, sufletesc, care este de altfel definitoriu pentru fiinta umana. Albert Einstein spunea: „Emotia magnifica si cea mai profunda pe care noi o putem resimti este starea inefabila a misterului, acolo exista germenul oricarei stiinte veritabile. Acela caruia aceasta emotie ii este straina, care nu stie sa se scufunde pierdut in sine de extaz, lasandu-se cuprins de admiratie, este deja un om mort. Experimentarea profunda si intima a sublimului infinit cosmic este cea mai puternica si cea mai straveche sursa a cercetarii stiintifice. Trairea mea cea mai elevata consta dintr-o umila admiratie transfiguratoare a Spiritului Superior fara margini care se dezvaluie in infimele detalii pe care pot sa le perceapa fragilele si slabele noastre spirite. Aceasta convingere de ordin profund emotional pe care o am despre prezenta unei puteri rationale superioare dezvaluita de incomprehensibilul nostru Univers este ceea ce formeaza ideea mea de Absolut sau Dumnezeu”.

Mesajul fundamental al multor cai spirituale traditionale este acela de a cauta Adevarul in inimile noastre, prin Iubire. Iubirea a fost mereu considerata ca fiind sensul vietii, ceea ce ne transforma si totodata ne implineste. Nu vom putea cunoaste niciodata Adevarul fara sa ne trezim in inima emotia Iubirii, caci, dupa cum spunea Blaise Pascal, „inima are ratiuni pe care mintea nu le poate intelege”. Iubirea tine de natura intima a constiintei pentru ca, in esenta, totul este unitar si de aceeasi natura, iar iubirea este chiar aceasta intuitie profunda a implinirii prin unificare. Am putea spune astfel ca Iubirea este chemarea din sufletele noastre spre a fi una cu Totul, ca Iubirea este chemarea Infinitului care se reflecta in noi.

Atunci cand ceea ce ii uneste pe oameni este Iubirea, Binele si Armonia, forta unei asemenea angrenari constiente este extraordinar de mare, pentru ca atunci ea este sustinuta de insasi armonia si coerenta universala.

Multi dintre noi au impresia ca sunt neputinciosi, ca nu pot face nimic pentru a aduce pacea si armonia in lume. De aceea, foarte multi se complac in pasivitate si pesimism. Insa daca ne deschidem mintea si inima, vom intelege ca suntem fiinte minunate cu puteri launtrice nebanuite si ca, in realitate, nimic nu ne impiedica sa iesim din starea de letargie, de somn al constiintei, in care majoritatea dintre noi ne complacem cel mai adesea in mod inconstient. A sosit timpul sa ne trezim acum, cand inca nu este prea tarziu.

Pacea si fericirea in lume depind de modul cum intelegem si aplicam fiecare dintre noi aceste principii. Adevarata stare de Pace, stabila si globala, nu poate veni decat din interiorul fiintei noastre. Este complet inutil si lipsit de sens sa asteptam ca pacea sa fie „facuta” de altcineva, in timp ce noi ramanem intr-o stare de complacere, tensiune si dezordine interioara. Este necesar sa iesim grabnic din starea de pasivitate in care ne aflam si sa ne unim pe calea Binelui Universal, care se reflecta in fiecare

clipa in inimile deschise, pentru ca doar astfel vom reusi sa ne implinim cu adevarat menirea pe care o avem acest pamant, aducand astfel pacea, iubirea, bunatatea, armonia pentru fiecare dintre noi in parte si pentru noi toti impreuna.

Sursa: armoniacosmica.wordpress.com.

Recent Posts

Leave a Comment

Tinem legatura?

Daca doriti sa ma contactati, imi puteti trimite un mail folosind formularul de contact de mai jos.

Not readable? Change text. captcha txt
cadranul banilor, bani, timpspatiu, cosmos, miracol in spatiu