succes, factori ai succesului, factori, atitudine, efort

Cauti comoara succesului? N-o vei gasi aici. Succesul nu este un eveniment ci un proces al activitatilor catre un tel anume. Nu exista drumuri usoare spre succes. Fiecare avem nevoie sa ne investing energiile si strategiile ca sa-l facem sa functioneze. Poti sa scurtezi procesul invatand ce-au facut altii ca sa aiba succes. Poti studia, intreba persoane din acelasi domeniu, cauta idei si resurse pe youtube sau pe oriunde altundeva pe internet.

Cea mai buna parte a calatoriei catre succes este inceputul si sfarsitul. Inceputul este plin de entuziasmul care-ti alimenteaza nazuintele si pasiunile. Finalul se indreapta catre o concluzie si-i poti simti recompensa.

Cea mai dificila parte este cea de mijloc, pe care o putem numi munca in sine. Aici poti sa-ti dai seama daca ai ce-ti trebuie sa-ti indeplinesti visele. Vei fi pus la incercare in moduri pe care nici nu le banuiesti. Vei vrea sa renunti la un moment dat, iar unii dintre voi, care cititi aceste randuri, chiar renuntati. Acestea sunt valabile mai la inceput atunci cand incepe ADEVARATA calatorie, care va fi plina de obstacole si blocaje ce te vor descuraja si iti vor pune la indoiala idealurile, visele. Astfel ca putem gasi multi factori ai succesului insa doi dintre ei au fost testati cel mai mult, iar acestia sunt atitudinea si efortul. Acestia doi sunt singurii pe care ii poti controla in calatoria ta spre excelenta. Si chiar poti sa te gandesti si sa alegi cum vei face acest lucru.

Atitudinea si efortul merg mana in mana. Nu pot fi despartiti.

Sa-ti explic! Atunci cand atitudinea ta este ridicata, si efortul tau creste, iar cand efortul tau este crescut, si atitudinea ii urmeaza exemplul. Si invers este valabil. Atunci cand iti coboara atitudinea, la fel si efortul scade, iar cand efortul tau este scazut, ii urmeaza si atitudinea. Calatoria ta catre succes iti va pune la incercare din greu amandoi factorii, insa te poti pregati ca sa nu te afecteze.

Protejeaza-ti atitudinea:

1. Vizualizeaza-ti finalul: Fa-ti o imagine care sa-ti arate cum va fi obiectivul tau. Tine-o cu tine atunci cand iti va fi mai greu ca sa-ti reaminteasca catre ce te indrepti.

2. Citeaza-ti un citat: Citatele sunt minunate deoarece ne aduc aminte ca si altii au trecut prin aceleasi lucruri prin care trecem si noi. Un citat bun este precum o injectie cu vitamina B12 in plina zi. Te poate ajuta sa-ti atingi obiectivul pe ziua respectiva si te poate pregati pentru urmatoarea zi.

3. Apeleaza de urgenta: Pune-ti un mentor, prieten sau membru de familie pe apel de urgenta atunci cand ai nevoie de acel impuls sau doar de siguranta. Atunci cand te intrebi daca faci ceea ce trebuie sau esti gata sa renunti, pune-ti baza in aceasta persoana. Asigura-te ca crede in tine sau in obiectivele tale altfel, iti va fi ca o munca de Sisif.

Dozeaza-ti efortul:

1. Fa-ti un planCand nu ai un plan este mult mai usor sa o iei pe aratura si, in cele din urma, sa esuezi. Planul este facut in asa fel incat sa te asigure ca aplici efortul potrivit. Atunci cand efortul tau este gresit directionat, poate fi frustrant. Dar da-ti voie ca planul tau sa fie flexibil si nu rigid precum betonul.

2. Intoarce-te la ceea ce-ti place: Cand nu mai lupti, fa ceea ce-ti place. Iti va ajuta atitudinea si iti va fi de ajutor ca sa te apropii de obiectivul tau. Poate fi leacul potrivit pentru ceea ce iti afecteaza efortul.

3. Ia o pauza: Daca alergi tare catre obiectivul tau, vei obosi. Ia o pauza si fa ceva diferit. Daca-i permiti mintii tale sa se odihneasca vei avea o atitudine intinerita. De multe ori, cand te odihnesti, iti vin idei si ganduri inovatoare. Si nu uita ca efortul tau este la fel de mental ca si fizic.

Sa recapitulam: Nu te incapatana! Cheia succesului este pregatita si constienta de faptul ca atitudinea si efortul tau au nevoie de o reglare. Sa fii pregatit pentru acele momente si destul de inteligent ca sa ai gata solutiile pentru a te pune pe picioare.

Sursa: Two Contrallable Success Factors (Pinnacle Sales Coaching).

Recommended Posts

Leave a Comment

Tinem legatura?

Daca doriti sa ma contactati, imi puteti trimite un mail folosind formularul de contact de mai jos.

Not readable? Change text. captcha txt