adevaruri despre iluminare, iluminare, meditatie, mindfulness

Iluminarea nu este o stare exterioara, izolata, separata de Constiinta pe care avem nevoie sa o obtinem candva in viitor ci este insasi esenta naturii noastre. Iluminarea este adevarata noastra natura launtrica.

Din pacate, in timpul cautarii noastre spirituale, cei mai multi dintre noi am fost instrainati de ea; intr-atat de mult incat am si uitat de ea. Totusi, este in permanenta prezenta in vietile noastre, dar pur si simplu noi o desconsideram. Atentia noastre este mereu prinsa in anumite lucruri de care trebuie sa ne ocupam, astfel ca foarte rar ne dam osteneala de a privi in interiorul nostru.

Cu toate acestea, daca am fi capabili sa ne concentram atentia asupra noastra insine, acel scurt moment de Constiinta alerta ar fi de ajuns ca noi sa recunoastem ca Constiinta alerta, libera de emotii si ganduri, este adevarata noastra natura interioara. In starea de alerta Constiinta, gandurile nu ne mai tin atentia captiva, iar noi vom putea experimenta linistea. In linistea alerta am putea recunoaste urmatoarele adevaruri:

1. Am experimentat natura dorintelor, variabilitatea continua a lumii formelor, in care nimic nu este permanent, totul este dialectic (dual), schimbator. Suntem capabili sa le abandonam dorintele si ambitiile.

2. Ne trezim din vraja hipnotica a istoriei noastre personale. Nu mai credem in ceea ce am considerat cu fermitate ca fiind propria noastra istorie personala. Aceasta experienta ne poate duce in punctul de a pune la indoiala adevarul sau ceea ce credeam ca e adevarat in legatura cu noi insine.

3. Cand ne trezim din somnul identitatii personale recunoastem ca suntem spatiul liber al Constiintei. Nu suntem aidoma formelor care apar in acest spatiu, ci suntem spatiul insusi, spatiul care permite formelor sa apara si care le tine vii.

4. Asadar, dezvoltarea noastra launtrica nu depinde numai de experienta noastra de viata, ci mai mult de abilitatea noastra de a devia atentia de la lumea exterioara catre lumea noastra interioara. Suntem capabili sa ne indepartam de tiparele Mintii, programate de catre ego-urile noastre, si exista o nazuinta profunda de a cunoaste raspunsul real al intrebarii “Cine suntem”?

5. Adevaratul auto-control nu se naste in noi dupa urma suprimarii, ci din recunoasterea si intelegerea sensului Vietii. Acest tip de auto-control ne va elibera Constiinta din starea de identificare cu lumea formelor. Va crea un spatiu intre noi si functiile Mintii, iar in acest spatiu se va naste capacitatea noastra de a vedea si a intelege.

6. Suntem capabili sa recunoastem natura fundamental duala a existentei, faptul ca fericirea este inradacinata in nefericire, iar libertatea noastra launtrica ne va permite sa acceptam cu bucurie lucrurile care ni se intampla.

7. In prezent, programul asteptarilor noastre interioare a fost deja dizolvat, iar noi nu ne mai identificam cu asteptarile noastre sau ale altor persoane.

8. Acum suntem constienti ca suferintele noastre sunt, de fapt, ajutoarele noastre si ca acestea ne pot accelera procesul de trezire a Constiintei in corpul pe care inainte il consideram, din greseala, ca fiind al nostru insine.

9. Vom accepta cu usurinta oricare si fiecare dintre momentele care ni se prezinta, fie de bucurie sau tristete, pentru ca vom fi constienti pe deplin ca toate acestea sunt parti ale aceluiasi joc.

10. Tot ceea ce altii au creat pentru noi este trecator, dar ceea ce am creat pentru noi insine va fi de durata si permanent.

11. Fiecare trebuie sa gaseasca pentru el insusi sau pentru ea insasi ceea ce cauta.

12. Iluminarea suntem noi.

Sursa: The 12 Most Important Truths About Enlightenment.

Save

Save

Recommended Posts

Leave a Comment

Tinem legatura?

Daca doriti sa ma contactati, imi puteti trimite un mail folosind formularul de contact de mai jos.

Not readable? Change text. captcha txt
Vrajitoarele - ateu, ateism, istorie, filozofieinconstienta, inconstient, tiparele mentale, tipare mentale, tiparele mintii, tipare ale mintii, subconstient